Professionele mengmechanismen voor alle mengklussen

Artikel delen

Dik of dun vloeibaar menggoed; Bosch biedt professionals met de GRW 12 E Professional en GRW 18-2 E Professional voor elke mengklus de passende mengmechanismen. Beide toestellen beschikken over een 1200, respectievelijk 1800 wattmotor voor het krachtig en snel mengen van verschillende materialen. Door de framegreep liggen de mengmechanismen hierbij bijzonder goed in de hand.

De elektronicaschakelaar is in de greep geïntegreerd en is makkelijk te bedienen. Bovendien kan de mengsnelheid traploos geregeld worden. Dat vermindert het spatten van het menggoed tijdens het mengen tot een minimum. De menggarde is eenvoudig te vervangen door de universele M14-gereedschapsopname.

GRW 12 E Professional
Het mengmechanisme met één stand, de GRW 12 E Professional, is bijzonder geschikt voor materialen met lage tot gemiddelde viscositeit. Zo kunnen bijvoorbeeld schilders zonder probleem verf en lak roeren of tegelleggers kunnen lijm en voegmassa mengen. Afhankelijk van de consistentie wordt het menggoed met maximaal 1.000 omwentelingen per minuut gemengd. Het maximale mengvolume bedraagt 50 kilogram. Er kunnen menggardes tot maximaal 140 millimeter diameter gebruikt worden.

GRW 18-2 E Professional
Voor mengvolumes tot 80 kilogram biedt Bosch het mengmechanisme GRW 18-2 E Professional met twee standen aan. Met een motortoerental tot 450 omwentelingen per minuut kunnen vaklui in de eerste stand bijzonder goed dik vloeibare materialen, zoals sierpleister, mortel en plamuurpasta mengen. De tweede stand met maximaal 1.050 omwentelingen per minuut is geschikt voor het mengen van dun vloeibare materialen, zoals lijm of gietmassa. Er kunnen menggardes tot maximaal 180 millimeter diameter gebruikt worden.

De mengmechanismen GRW 12 E Professional en GRW 18-2 E Professional zijn tegen de verkoopadviesprijs van respectievelijk 339,95 euro en 449,95 euro excl. btw in de vakhandel verkrijgbaar. In de leveringsomvang inbegrepen is bij de GRW 12 E Professional een menggarde met 140 millimeter diameter, bij de GRW 18-2 E Professional een menggarde met 160 millimeter diameter. Bijkomende accessoires, zoals een menggarde van roestvrij staal is in het Bosch-accessoireprogramma verkrijgbaar.

Bosch Groep, www.bosch.com