Combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer

Artikel delen

Het Slimline vloersysteem is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Het bestaat uit geprefabriceerde betonplaten met geïntegreerde stalen I-profielen voorzien van sparingen en een vaste of flexibele topvloer. De zelfdragende elementen maken kolomvrije overspanningen van meer dan 16 meter mogelijk. De installatieruimte in de vloer blijft hol en kan worden voorzien van flexibele voorzieningen voor toegankelijkheid. Deze maken eenvoudige wijziging van indeling, gemakkelijk onderhoud of vernieuwen van installaties en zelfs een functionele verandering van het gebouw in de toekomst mogelijk.

Slimline Buildings B.V., ontwikkelaar en leverancier van het Slimline vloersysteem in de Benelux, is recent overgenomen door CRH Structural. Deze organisatie is met haar bedrijven dé partner voor de ruwbouw van bouwend Nederland voor zowel voor de stapelbouw als montagebouw binnen woning- en utiliteitsbouw. CRH Structural heeft vier sterke merken onder haar dak, namelijk Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Heembeton en Dycore Systeemvloeren. Het Slimline vloersysteem wordt toegevoegd aan het assortiment van Dycore Systeemvloeren.
Het vloersysteem maakt het mogelijk het gebouwklimaat efficiënt te regelen door middel van enkele of dubbele bouwdeelactivering, waarbij leidingen worden geïntegreerd in de betonnen plafondplaat en de topvloer. Door te bouwen met het Slimline vloersysteem wordt een minimale hoeveelheid –grotendeels hergebruikte- grondstoffen gebruikt. Dat resulteert in een spectaculaire afname van het eigengewicht. Andere voordelen van de lagere massa zijn het efficiënte energieverbruik en de snellere reactietijd van thermisch geactiveerde oppervlakten. Een Slimline gebouw kan steeds worden aangepast aan veranderende behoeften van de gebruiker. Bovenstaande eigenschappen hebben geleid de bekroning van verschillende Slimline projecten met BREEAM Excellent en Outstanding certificering.

Optimaal aanbod

CRH Structural werkte de afgelopen jaren regelmatig samen met Slimline Buildings, met name vanuit een productierelatie met het tevens tot de groep behorende Alvon Heembeton. Door de overname wordt de bestaande samenwerking geformaliseerd, waardoor een duidelijke en krachtige propositie ontstaat. Het team van Slimline Buildings zal binnen de bestaande organisatie van Dycore worden geïntegreerd, waardoor zowel het aanbod, de beschikbare expertise als de ondersteuning voor de klanten van zowel Dycore als Slimline Buildings worden geoptimaliseerd.

CRH Structural, Harderwijk, (0341) 464 000, www.crhstructural.nl.