Na-isoleren met vlasisolatie

Artikel delen

Isovlas heeft op de Renovatiebeurs 2014 zijn nieuwste product geïntroduceerd: Isovlas Reno Interieur. Deze nieuwe manier van na-isoleren bij binnenhuisrenovatie is volgens de producent duurzamer, meer ecologisch, makkelijker, veiliger, sneller en goedkoper dan reeds bestaande producten.

Het flexibele, oversized vlaspakket is bevestigd op een eveneens flexibele, harde onderplaat; de luxe witte zichtzijde. Door de overmaat dicht het flexibele isolatiepakket alle hoeken en gaten. Isovlas Reno Interieur verwerkt snel en gemakkelijk en is op geen enkele manier van invloed op de gezondheid, op ogen, huid en luchtwegen.
Zagen is niet nodig, dus er ontstaat geen stof bij de verwerking. Het vlaspakket is namelijk eenvoudig op maat te maken met alleen een Stanley mes. U hoeft alleen de harde toplaag maar te snijden. De isolatie is tot 30 cm oversize induwbaar. Dit werkt dus snel en voorkomt onnodig afval. Door het flexibele karakter vormt het isolatiepakket zich vanzelf om bestaande leidingen op het dakbeschot en om buizenstelsels, doordat het isolatiepakket zich zo ver laat indrukken. Verder ontstaan er door het flexibele materiaal geen koudebruggen en treedt er ook geen inwendige condensatie op.
Het materiaal rust op stalen hoeklijnen die, zonder verlijming, snel en eenvoudig worden gemonteerd. Voordeel van de stalen hoeklijnen is ook dat deze in het buitenland toepasbaar zijn in verband met brandeisen: kunststof is daar verboden.

Isovlas Reno Interieur is verkrijgbaar in 4 varianten:
•    Reno Interieur 100 (Rc. 2,5 m² K/W)
•    Reno Interieur 120 (Rc. 3,0 m² K/W)
•    Reno Interieur 140 (Rc. 3,5 m² K/W)
•    Reno Interieur 160 (Rc. 4,0 m² K/W)

Isovlas Oisterwijk BV, Oisterwijk, (013) 52 10 858, www.isovlas.nl