Geventileerd systeem voor tegels op buitengevels

Artikel delen


Bij tegelen op gevels leverde vochtophoping tot nu toe problemen op. Gutjahr (CeraVent), PCI tegellijmsystemen en Agrob Buchtal hebben gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem voor buitengevels ontwikkeId. Dit maakt het mogelijk dat vocht achter de tegels kan ontwijken. De geventileerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoon gehouden.
 
In Nederland is het systeem met de mortels van PCI eind 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast in vijf flats in Naaldwijk. PCI Fassadenkleber, Fassadenspachtel en Fassadenfug in combinatie met het ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis voor het tegelwerk met een oppervlak van 480 m². De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat een spachtellaag was aangebracht, kon daarover worden getegeld. De werkzaamheden zijn in de loop van 2014 gestart en werden in februari 2015 afgerond.
PCI tegellijmsystemen houdt zich intensief bezig met projecten, zoals voor gevels, renovaties door woningbouwcorporaties en zwembaden. De toe te passen systemen omvatten op elkaar afgestemde producten die in combinatie zijn getest. Specialisten adviseren, begeleiden het project, geven technische ondersteuning en verzorgen trainingen voor de tegelzetters. Als aan alle voorwaarden is voldaan, verstrekt het bedrijf een projectgarantie van 10 jaar.
 
BASF Nederland B.V. Construction Chemicals, www.PCI-Afbouw.nl