Hardschuimplaat met zachte binnenzijde

Artikel delenDe Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat combineert alle voordelen in één product: het best isolerende hardschuim isolatiemateriaal op de markt en een zachte binnenzijde om oneffenheden op het binnenblad op te vangen. Verder beschikt de spouwplaat over een vezelvrije kern en is de plaat voorzien van een wol die niet irriteert, waardoor het product prettig is om mee te werken.
 
Gevels worden steeds vaker van buitenaf gerenoveerd, waarbij de buitengevel en de eventueel aanwezige isolatie worden gestript. Daarbij loopt de metselaar vaak tegen een oneffen binnenblad aan. Ook bij nieuwbouw kunnen oneffenheden op het binnenblad voorkomen, bijvoorbeeld door uitkragende verdiepingsvloeren, lijmresten of kozijnverankering. De bevestiging van harde isolatieplaten kan dan leiden tot vrije convectie achter de platen en daarmee verlies van isolatiewaarde. Het glad maken van deze oneffenheden is een tijdrovende klus. Om toch van de voordelen van hardschuim isolatie te kunnen profiteren maar eveneens strak op het binnenblad aan te sluiten, heeft Kingspan Insulation de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat ontwikkeld.
De zachte isolatie aan de binnenzijde is ademend en zorgt ervoor dat de spouwplaat niet alleen waterdicht is, maar ook dampopen blijft. Verder behoudt het zijn vorm in de loop der jaren, waardoor er geen sprake is van inzakken in de spouw. De plaat beschikt over een zeer goede brandklasse en tot slot tonen de verschillende keurmerken aan dat de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat een uitstekende keuze is als het gaat om duurzaam bouwen.
 
Kingspan Insulation B.V., www.kingspaninsulation.nl