Handige en tijdsbesparende bouwsoftware

Artikel delenAC Borst Bouw uit Castricum is vooral actief in renovatie en onderhoud. Daarnaast herstelt het bedrijf schades en neemt het mutatieonderhoud voor onder andere woningcorporaties op zich. Bij die werkzaamheden is goede software van groot belang. "Bij ons zit eigenlijk alles op het platform van Kraan Bouwcomputing", zegt werkvoorbereider Toby van der Linde. "Administratie, begroting, alles zit aan elkaar gekoppeld. Het werkt als een geoliede machine."

AC Borst Bouw maakt met volle tevredenheid gebruik van de bouwsoftware van Kraan Bouwcomputing. Werkvoorbereider Toby van der Linde legt uit wat precies de voordelen zijn bij het gebruik van de software op de iPad bij mutatieonderhoud. "De software maakt deel uit van de renovatiemodule die wij toepassen bij mutatieonderhoud. Je maakt per ruimte in een gebouw een standaard begroting met eenheidsprijzen. Op het moment dat er nieuw adres bij komt, kan dat meteen aan de begroting gekoppeld worden. Als ik naar buiten ga met mijn iPad zie ik al meteen de ruimtes en eenheidsprijzen en hoef ik alleen maar in te voeren hoeveel er precies nodig is. Terug op kantoor heb ik met twee klikken op de computer de juiste offerte. That's it. Ik hoef niet meer met lijsten door een huis te lopen, er wordt niets vergeten. Het is een waterdicht systeem." 
Ook op het gebied van elektronische factuurverwerking is AC Borst actief met de Kraan software, de implementatie van de digitale werkbon op de iPad is eind maart gestart en er wordt ook geroken aan het calculeren met de module nCalc aan de hand van 3D BIM modellen. "Voor ons betekent Kraan handigheid en tijdsbesparing in één."
 
Kraan Bouwcomputing, www.kraanbouwcomputing.nl