fbpx

Klok gelijk zetten op aanvoer bouwmaterialen

Artikel delen

De kracht van Verdouw Bouwproducten is de betrouwbare logistiek. “Wij zijn goed in het op tijd bezorgen van bouwmaterialen. Dat kan ook snel: wat u vandaag voor 14.00 uur bestelt, wordt morgen geleverd,” garandeert Mathieu van de Beek, hoofd logistiek. “Daar zorgen onze planner en eigen chauffeurs voor. Dit met hulp van het ritplanningsysteem PTV Smartour van de PTV Group. Daarmee kunnen wij de klant beter inzicht bieden in het moment van levering, met afspraken over specifieke tijden. Op ons beurt kunnen wij vrachten beter inplannen en verdelen, zodat je efficiënt werkt en eventuele uitloop beperkt.”
 

Decennialang kon de planner de logistiek op basis van kennis en ervaring prima invullen. “Opdrachtbonnen verdelen in de bakjes voor de chauffeurs met logische routes, zo ging dat. Maar er komt vandaag de dag zoveel informatie bij, dat die planner het werk met een gerust hart moet kunnen doen. Denk aan bepaalde bereikbaarheidstijden van bouwplaatsen, milieuzones in steden, specifieke just-in-time-leveringen, vragen van klanten over status van vrachtauto’s etc. Voor een planner is dat niet meer te doen zonder slimme hulpprogramma’s. Daarom zijn wij enkele jaren geleden op zoek gegaan naar een softwarepakket dat onze planner ondersteunt in al deze vraagstukken. Er is gekozen voor PTV Smartour, wat we hebben gekoppeld met ons maatwerk ERP en TomTom telematics. Hierdoor kunnen we vooraf via onze website tot 1½ uur nauwkeuring de klant informeren over het tijdstip van levering en alle routeinformatie direct doorsturen naar de navigatie van onze chauffeurs.”

Voordelen

Het nog beter bedienen van de klant was reden nummer één om PTV Smartour aan te schaffen. “PTV heeft een groot aantal voordelen genoemd, waaronder een betere orderverdeling van vrachten, hogere beladingsgraad, eenvoudiger plannen en verlaging van transportkosten. Van de Beek: “Het eenvoudiger plannen, het vastleggen van informatie, betere verdeling van vrachten en gebruiksvriendelijkheid hebben voor ons de doorslag gegeven. Dagelijks levert Verdouw Bouwproducten met de kernwaarden Dienstbaar, Betrouwbaar, Trots en Ondernemend ruim 250 orders met 11 eigen vrachtwagens door Nederland. Van één deur tot compleet houtpakket. Een belangrijk praktisch voordeel is dat wij met de hulp van PTV Smartour een betere verdeling van de orders over de vrachten hebben. Voorheen werden orders toegevoegd aan een rit of regio, omdat de chauffeur daar toch nog langskwam. Door geen goed inzicht te hebben in wat die geplande rit al in tijd betekende, gebeurde het regelmatig dat een chauffeur pas om 18.00 uur terugkwam, terwijl een ander al om 14.30 uur terug was.”

Functionaliteiten

Mathieu van de Beek besluit: “Wij waren één van de eersten die deze programmatuur zijn gaan gebruiken. PTV heeft ons goed terzijde gestaan bij de implementatie en werking in de praktijk. Alles draait prima. Er zitten veel functionaliteiten in en we willen de komende jaren die mogelijkheden maximaal gaan benutten. Zodat wij met onze betrouwbare logistiek de klanten nog meer van dienst kunnen zijn. “Misschien wel realtime tot op het half uur nauwkeurig als dat wordt gevraagd.”

PTV Group
smartour.ptvgroup.com