Zaken doen met Duitsland op BouwBeurs 2017

Artikel delen

Bouwbedrijven die meer willen weten over de Duitse markt, of zaken willen doen in het buurland, kunnen tijdens de BouwBeurs 2017 terecht bij het NRW-paviljoen (hal 7, B008). Zeven bedrijven uit Noordrijn-Westfalen zullen op deze gemeenschappelijke stand van NRW.International aanwezig zijn. Zij komen graag in contact met Nederlandse partners, zoals architecten, bouwingenieurs, bouwbedrijven en handelaren van bouwmaterialen. In het paviljoen geeft de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) bovendien informatie over succesvol zaken doen in Duitsland.

De Duitse bedrijven zijn actief in verschillende sectoren; van valbeveiliging en vloersanering tot het produceren van gevelbekleding, kozijnen en isolatieplaten. Kai Esther Feldmann van de DNHK: ‘De sterke punten van Duitse en Nederlandse bedrijven verschillen in de bouwbranche. Door samen te werken kunnen zij deze van elkaar benutten om succesvol te zijn in de andere markt. Het NRW-paviljoen op de BouwBeurs is een mooie gelegenheid om te netwerken.’
De Duitse brancheverenigingen voor de bouw verwachten dit jaar een omzet van 112,2 miljard euro, een groei van 5% ten opzichte van vorig jaar en daarmee de grootste groei in de Duitse bouwbranche in 20 jaar tijd. De branche verwacht dat er 10.000 extra banen zullen worden gecreëerd.