Milieuvriendelijke wanden met uitstekende bouwfysische eigenschappen

Artikel delen

De duurzame wandpanelen van Faay zijn opgebouwd uit biobased materiaal. De massieve vlaskern zorgt voor stabiliteit, constructieve sterkte, hoge stootvastheid en maximale schroefvastheid: 110 kg (gewone schroef), 230 kg (houtdraadbout zónder plug)!
 

 

Snelheid staat voorop

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen is ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Helemaal nu de woningmarkt weer aantrekt. Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw. Snelheid is geboden. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en korte communicatielijnen. Faay levert die zekerheid.
 

 

Veilig wonen en werken

Maar ook brandveiligheid is van groot belang. Elke ontwerper, bouwer en opdrachtgever ziet het belang in van brandveiligheid. Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten.
 

 

Demontabel

Ook de demontabelheid is een groot voordeel, zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.
 

 

Overal toepasbaar

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen etc…

Faay
www.faay.nl