Nieuwe oplossing voor na-isolatie hellende daken

Artikel delen

Knauf Insulation introduceert een innovatieve isolatie-oplossing voor de na-isolatie van hellende daken: Mineral Wool 34 Alu Plus. Een minerale wol met zeer sterke vezels geproduceerd met ECOSE Technology en een lambda waarde van 0,034 W/m.K.
 

MW 34 Alu Plus is het broertje van het in 2016 geïntroduceerde product Mineral Wool35 voor scheidingswanden en plafonds. Net als toen is MW 34 Alu Plus voor hellende daken ontwikkeld in samenspraak met verwerkers.

MW 34 Alu Plus is een minerale wol met zeer sterke vezels. Dat zorgt ervoor dat de isolatierol zeer stevig aanvoelt en goed aansluit op de achterliggende dakconstructie. De minerale wol wordt net als de andere isolatie-oplossingen van Knauf Insulation geproduceerd met ECOSE®Technology. Dankzij dit natuurlijke bindmiddel is de minerale wol geurloos, stofarm en irriteert het product niet aan huid en handen. Het product is prettig te snijden en te verwerken.

Een geïntegreerd dampscherm zorgt er in combinatie met de speciaal ontwikkelde RT Plus XL tape voor dat er eenvoudig en snel een luchtdicht en dampremmend dakisolatiesysteem kan worden gecreëerd.  Stijn Thielen, Marketing Manager bij Knauf Insulation zegt daarover “Verwerkers gaven aan dat het goed luchtdicht maken erg belangrijk is om de dakconstructie te beschermen en om maximaal rendement uit de energiebesparing te halen, maar dat dit nogal een ingewikkelde klus is. We hebben daarom een zeer stootvaste PET-PE aluminium bekleding in ons minerale wol product geïntegreerd en een systeemadvies uitgewerkt. Op basis hiervan kan een verwerker snel een hellend dak isoleren.  Handelingen als vastnieten van de isolatie en zeer nauwkeurig meten en zagen is met het toepassen van de metalen staanders tussen gordingen niet nodig”.

Mineral Wool 34 Alu Plus heeft een lambda van 0,034 W/m.K. Het assortiment is afgestemd op de Nederlandse bouwwijze en regelgeving zodat er voor elk renovatieproject een oplossing is. Het product wordt aan de markt geïntroduceerd onder de campagnetitel Revolutionair Relaxte Isolatie en is vanaf 1 juni 2017 verkrijgbaar.  

Knauf Insulation
www.knaufinsulation.nl