Bouwkosten

Artikel delen

Bouwkosten 2019; een overzicht

Samen met Raab Karcher en hulp van RaabCalc, maakten we in 2019 bouwkosten inzichtelijk. Van badkamerrenovatie tot het isoleren van een hellend dak. Wat kost dat nou? Hier een terugblik op de verschillende afleveringen.

Wat kost een spouwmuur?

Nederland staat bekend als baksteenland. Metselwerk is nu eenmaal een robuust en vrijwel onderhoudsvrij materiaal met een lange levensduur. Ook voor uitbouwen en dergelijke kiezen opdrachtgevers vaak voor metselwerk. Maar wat kost een spouwmuur? De posten en kosten op een rij.

Naar de aflevering
 


Isoleren en vervangen houten vloer

Een goed geïsoleerde vloer voorkomt koude voeten en helpt energie te besparen. Houten begane grondvloeren verdienen daarbij extra aandacht. In veel gevallen zal een totale vervanging de beste oplossing zijn.

Naar de aflevering
 


Isoleren hellend dak

Warmte stijgt omhoog en daarom is isoleren van een hellend dak een sterke maatregel voor energiebesparing. De beschikbare mogelijkheden en materialen hiervoor zijn groot. De kosten lopen uiteraard ook uiteen.

Naar de aflevering
 
Kosten storten van een geïsoleerde betonvloer

Voor een aanbouw of een bijgebouw kan een geïsoleerde betonnen vloer in het werk worden gestort. Hoe de vloer wordt opgebouwd en waar de isolatie komt, hangt onder meer af van de gewenste afwerking en de aansluitingen op de gevel. We zetten de kostenposten op een rij van een betonvloer met zwevende dekvloer.

Naar de aflevering
 


Wat kost een nieuw geïsoleerd plat dak?

Een plat dak kun je op verschillende manieren maken. Uitgangspunt is vrijwel altijd een houten balklaag. Maar behalve underlayment met isolatie kan er ook een kant en klaar platdakelement op. Ook de dakrand kan behoorlijk verschillen. En dat heeft allemaal invloed op de kostprijs.

Naar de aflevering
 


Wat kost een houten gevelconstructie?

Een veelvoorkomend onderdeel van een verbouwing of aanbouw is het maken van een houtskeletbouw-gevelconstructie. Dat is een lichte constructie die relatief eenvoudig en goedkoop te realiseren is. Voor de gevelbekleding zijn er allerlei mogelijkheden.

Naar de aflevering
 


Bouwkosten dakkapel

Een dakkapel is een mooie manier om op een zolder meer leefruimte te creëren en meer daglicht en frisse lucht binnen te krijgen. Een dakkapel is wel een bewerkelijk bouwdeel, met een groot aantal te calculeren posten.

Naar de aflevering
 Complete renovatie van een badkamer

Het compleet vernieuwen van een badkamer is een interessante klus waar veel verschillende disciplines aan te pas komen. Dat is ook het geval in de calculatie. Aan het opvoeren van diverse stelposten valt daarbij niet te ontkomen.

Naar de aflevering
 


BouwTotaal